בלוג | קומסטאר פיתוח מערכות
Comstar Logo
הפוסטים הפופולריים ביותר
5 כללי אצבע שיעזרו לך להוציא מהשיווק במייל את המקסימום
אוקיי, אז התכנסנו היום כדי לראות איך להוציא מהשיווק שלנו במייל את המקסימום אבל קודם, בואו נדבר רגע על למה בכלל לעשות שיווק במייל.
דפי נחיתה אפקטיבים- איך להניע לקוחות לפעולה?
במאמר נדבר על דפי נחיתה אותם כל מנוי יכול לבנות בעצמו במערכת בדגל שלנו - "שלח מסר". מה שימושם של דפי הנחיתה? ואיך ניתן לעשות זאת בצורה הכי יעילה שתמשוך לקוחות חדשים לעסק ותגדיל את המחזור העסקי?
9 רעיונות חזקים לשימוש במסרונים (SMS) שיווקים לבעלי עסקים
מאמר זה מסקר מגוון אפשרויות שבעלי עסקים קטנים ובינוניים יכולים להשתמש בשליחת סמסים (SMS) באופן שתגדיל להם בוודאות את אחוזי ההמרה והמכירות. החל משליחת קופון ביום הולדת, כלה בהגדלת צפייה בוובינר ועד אישורי הגעה לפגישה חשובה.
חזור ◂
24/9
2017
קורסים דיגיטליים: הגדרות וצעדים ראשונים
קטגוריות:
** מדריך זה עוסק בצעדים הראשונים במערכת, הדברים הבסיסיים שצריך לדעת ולעשות בכדי ליצור קורס דיגיטלי. המדריך אינו הולך להעמיק בכלל הפונקציות והאלמנטים הקיימים בקורסים הדיגיטליים בשלח מסר, אלא יותר לעסוק בהנגשת סדר הפעולות והאמצעים הקיימים במערכת, בכדי לייצר קורס דיגיטלי בסיסי.

1. פתיחת קורסים חדש: 

1.1. צעד ראשון שיש לבצע לשם פתיחת קורס דיגיטלי - כניסה לסקשן הקורסים הדיגיטאליים. במידה וזה הוא הקורס הראשון שהנך מייצר במערכת, החלון ייראה כך (וכל שצריך לעשות הוא ללחוץ על הכפתור):
במידה וקיים אצלכם כבר קורס שהקמתם במערכת, יש לחות על: "הוסף חדש +" בכדי לייצר קורס חדש במערכת.
1.2. לאחר הלחיצה על כפתור יצירת הקורס, ייפתח הדף ובו מזינים את שם הקורס. יש להזין שם שם כמובן.
1.3. לאחר בחירת שם הקורס, מגיע השלב השלישי והאחרון בעת פתיחת הקורס, והוא קביעת הגדרותיו. חלק מן האלמנטים שבהגדרות יהיו ברורים כעת וחלקם יהיו ברורים בשלב המאוחר יותר. על כל פנים, מגיעים אל החלון הבא:
⦿ 1.3.1.1 - בחירת שם פרטי: כאשר לקוח נרשם אליכם לקורס, נשלחת אליו לאחר ההרשמה (והתשלום) הודעה למייל ובה פרטי ההתחברות שלו לקורס, שהם שם משתמש (מייל של המנוי) וסיסמא ייחודית (המערכת מייצרת לו באופן אוטומאטי בעת רישומו לקורס). לכן חשוב, כי בעת הרישום של הלקוח לקורס, עוד בדף הנחיתה, שיהיה שם שדה שם שהמנוי הנרשם ימלא. ניתן לייצר שדות הן בתוך טופס הרישום והן דרך עריכת השדות ב- הגדרות>כלים>הגדרת שדות. לאחר יצירת השדה, יש לבחורו גם כאן ב-"בחירת שם פרטי".
⦿ 1.3.1.2 - שם הקורס: אותו השדה שאותו מילאת בעת פתיחת הקורס (סעיף 1.2), כאן ניתן לשנות את שם הקורס.
⦿ 1.3.1.3 - תאריך פתיחת הקורס לכל הנרשמים: בהנחה והנך מעוניין כי הקורס שלך ייפתח במועד קבוע, נגיד ולדוגמא - תחילת סמסטר, אז ניתן להזין תאריך תחילת הקורס בשדה זה. אי הזנת תאריך פתיחת קורס יוצרת מצב שהקורס נפתח עבור כל מי ששילם באופן אינדיבידואלי.
⦿ 1.3.1.4 - טקסט לכפתור: בעת כניסת מנויים לקורס שיצרת, אלה ככל הנראה יצטרכו להזין את פרטי ההתחברות שלהם בטופס הכניסה לקורס. בשדה זה ניתן לקבוע מה יהיה רשום ע"ג כפתור הכניסה לקורס. טקסט ברירת המחדל הינו: "כניסה". תצוגה לדבר ניתן לראות למטה בתצוגה המקדימה של טופס הכניסה לקורס.
⦿ 1.3.1.5 - שפת טקסטים כלליים בקורס: כיוצרי קורס, ניתן לקבוע את שפת תוכן הדברים בקורס בשלב עריכת התוכן. אולם, לקורס עצמו ישנם עוד אלמנטים כתובים שאינם ברמת התוכן השיעורים, שהם כל אותם הדברים של שפת ממשק המערכת ואלמנטים טכניים נוספים (כגון כפתור שליחת התראה על תקלה). בשדה זה ניתן לקבוע את השפה שבה יהיו אותם האלמנטים הטכניים הכלליים בקורס.
- -
1.3.2 - הגדרות מתקדמות:
⦿ 1.3.2.1 - תגובות פייסבוק: שדה "כן/לא", האחרי על האפשרות, כי האם בתחתית סוף כל שיעור, יהיה ניתן להשאיר תגובות באמצעות משתמש הפייסבוק, ובכך לייצר אפשרות של טוקבק.
⦿  חלופי: בשלב עריכה תוכן הקורס, אנחנו נראה כי הקורס מתחלק בין שיעורים, בונוסים ו-וובינרים, הלו הם שלושת חלוקות סיווג תכני הקורסים הדיגיטאליים בגדול. ניתן לשנות כמובן את שמות הסיווגים בהנחה והנך רואה את הקורס שלך בנוי בצורה אחרת מן הסטנדרט הזה.
⦿ 1.3.2.3 - מקסימום כתובות IP כניסה לכל משתמש: בכדי למנוע את האפשרות, בה מישהו יכול לרכוש פעם אחת את הקורס ואז לחלוק את המשתמש שלו עם כל חבריו ובכך לייצר הדלפה של המוצר, יצרנו אפשרות של הגבלת כתובות האייפי - הגבלת מספר המכשירים מהם יהיה ניתן להכנס לקורס. מספר הכתבות בד"כ מייצג את מספר המכשירים, אנו ממליצים בגדול על 2-3 כתובות אייפי לכל משתמש, אך הדבר נתון לבחירתך בהתאם לצרכיך.
- -
1.3.3 - דומיין אישי:
במידה ונרצה להגדיר דומיין אישי לקורס, פשוט נעקוב אחרי ההוראות בהטמעת הרשומה ונכתוב בכתובת הדומיין את הכתובת שאנחנו רוצים שתהיה לקורס שלנו.
- -
לאחר שהגדרנו את הנתונים בהגדרות הכניסה וההגדרות המתקדמות,
ניתן ללחות על כפתור: "עדכן נתונים" בכדי להמשיך ליצירת תכני הקורס.
במידה ולא יצרת מראש שדה: "סיסמא לקורס", והזנת אותו במשבצת שליד: "סיסמתך" שבתצוגה המקדימה של חלון הראשון, בדף הגדרות הכניסה,
תקפוץ ההיערה הבאה:
יש ללחוץ על: "ok", לאחר מתן האישור הזה יווצר שדה חדש במערכת והוא שדה הסיסמא לקורס. בשדה זה תיווצר סיסמא ייחודית לכל מנוי הנרשם לקורס, באופן אוטמאטי. הסיסמא הינה באורך של עד 6 תווים וכוללת בתוכה תווי מספרים בלבד.
- -
1.4. יש לשים לב כי לאחר פתיחת הקורס החדש, ייפתחו במקביל ובאופן אוטומאטי במערכת קבוצת דיוור חדשה וסדרת הודעות חדשה, ע"ש הקורס. קבוצת הדיוור והסדרה נועדו לרכז בתוכן את כל המשתמשים בקורס, בכדי לשלוח להם באופן אוטומאטי לאחר רישומם וכניסתם לקבוצה, את פרטי ההתחברות שלהם לקורס, יחד עם התראות על שיעורים שזמינים עבורם.

2. הגדרות ועריכת תכני הקורס: 

לאחר שסיימת לפתוח את הקורס החדש, דף הקורסים הדיגיטאליים בחשבונך יראה כך:
2.1. הגדרות:
לחיצה על על אייקון גלגל השיניים, תחת הכותרת: "הגדרות", מעבירה אותך לעריכת הגדרות הקורס. שזה הוא איזור העריכה המפורט בסעיף 1.3 לעיל.
2.2. עריכה:
לחיצה על על אייקון העפרון, תחת הכותרת: "עירכה", מעבירה אותך לעריכת תוכן הקורס:
זה הוא חלון עריכת תוכן הקורס, כפי שניתן לראות, הוא מחולק לשלושה איזורים כלליים:
1. רשימת השיעורים - מימין
2. שם הקורס ותמונת הבאנר - בחלק העליון
3. תוכן השיעורים - בחלק התחתון
⦿ 2.2.1 - שעורים: לחיצה על שיעור ברשימת השיעורים, מפנה אותך לעריכתו. ניתן לראות אינדיקציה לדבר בראש איזור תוכן השיעור.
⦿ 2.2.2 - תוכן השיעור: ניתן לראות בחלקו השמאלי התחתון של מסך עריכת תוכן הקורס, חלון עריכת תוכן של מערכת הקריאדיטור. עריכת תוכן הקורס אינה שונה מעריכת תוכן בדף נחיתה וניתן לצפות בוידאו הדרכה אודות העבודה על הקרידאיטור כאן (נא ללחוץ על המשפט בכדי להכנס לסרטון). ההבדל היחידי בין יצירת תוכן בקורסים ליצירת הוא שלא ניתן לערוך דרכו את עיצוב הרקעים. את עיצוב רקעי תכני הקורס עורכים עריכת העיצובים שנמצאת בטבלת דף הקורסים הדיגיטאליים שבחשבונך.
⦿ 2.2.3 - תמונת הבאנר: לחיצה על כפתור "שנה תמונת באנר", תפתח חלון העלאת תמונה אישית שלך מן המחשב, שתקובע בחלקו העליון של הקורס (לא משנה לאיזה שיעור, בונוס או וובינר ייכנס המנוי). מומלץ להשתמש בתמונה בגודל של 400*1600 פיקסלים (מלבנית לרוחב).
⦿ 2.2.4 - הגדרת פרטי השיעור: לחיצה על אייקון גלגל השיניים, שנמצא ליד שם הקורס ברשימת השיעורים, תפתח חלונית קטנה ובה אפשרות לשנות את: שם השיעור, מיקום השיעור ברשימה ומרווח הימים שבין השיעור הזה לקודמו (בשיעור המבוא ניתן אך ורק לשנות את השם).
⦿ 2.2.5 - הוסף שיעור חדש לחיצה על הכפתור ההוא ברשימת השיעורים, תייצר שיעור חדש בקורס. בטרם נוצר שיעור חדש, תפתח חלונית אשר בא ניתן לקבוע את: שם השיעור, מיקום השיעור ברשימת השיעורים ומרווח הימים שלו מן השיעור הקודם.
2.3. פרקים: פונקציה שנועדה לשרת קורסים מרובי שיעורים. קיימת אפשרות לייצר "פרקים" שהם למעשה קבוצות שיעורים שאותם ניתן לתחום תחת "נושא אב". למשל, אם הנך מייצר קורס לאורכות חיים בריאה, ניתן לייצר מגירה לשיעורים אודות תזונה, מגירה לשיעורים אודות כושר גופני, מגירה עבור תרגילי חשיבה ותפיסת עולם חיובית וכיוב'. הפונקציה הזו בעיקרה ויזואלית ונועדה להקל על המשתמשים בקורס.
הוספת פרק לקורס תראה כך במצב התצוגה של הקורס בפני המנויים הרשומים אליו (ניתן להרחיב ולצמצם תוכן כל פרק באמצעות לחיצה על הפרק):
2.3. באנר עליון: ניתן לראות כי בחלקו העליון של הקורס ישנו באנר המחולק בין: שיעורים, בונוסים ו-וובינרים (חלוקה זו הינה חלוקת ברירת המחדל וניתן לשנותה בעריכת הגדרות הקורסכפי שמתואר מעלה תחת סעיף 1.3).

3. לקוחות, סטטיסטיקות, עיצוב ומעקב אחר תכני הקורס: 

3.1. סדר תכני הקורס: לחיצה על כל אחד מן הערכים המספריים שתחת הכותרות "שיעורים", "בונוסים" ו-"וובינרים" (הערכים המופיעים בבאנר העליון בקורס, שנקבעים בהגדרות המתקדמות), מעבירה אותך לדף ובו רשימת השיעורים / בונוסים / וובינרים:
בדפים אלו, ניתן לשנות את הגדרות השיעור, לערוך את תכני השיעורים, לראות את מספר הימים לצפיה מהשיעור הקודם / מעת תאריך ההרשמה וגם תצוגה מקדימה של השיעורים.
3.2. מיילים: לחיצה על הערך המספרי המופיע מתחת לכותרת זו, תעביר אותך לסדרת ההודעות הלוונטית לקורס. סדרה זו מכילה הודעות התראה הנשלחות למנוייך בכדי להודיע להם שנפתח להם שיעור נוסף בקורס. ניתן להכנס לכל הודעה והודעה בסדרה ולערוכה באופן פרטני. כמו כן, ניתן לייצר ולהוסיף לסדרת ההודעות הזו עוד הודעות שישלחו למנוייך, הנמצאים בקבוצת הדיוור של הקורס (התראות על בונוסים / וובינרים, תזכורות, מתן שיעורי בית וכד').
3.3. עיצובים: לחיצה על המכחול תפתח בפניך אפשרות לעריכת העיצוב של 2 האלמנטים הבאים:
⦿ 3.3.1 - עיצוב תחתון: ייפתח חלון קריאדיטור ריק ובו אפשרות לייצר בלוק, או כמה בלוקים, שיהוו כחתימה קבועה בתחתית כל השיעורים בקורס.
⦿ 3.3.2 - עיצוב מייל: ייפתח חלון קריאדיטור ובו תבנית מייל ההתרעה על השיעורים / תזכורת סיסמא, כפי שזה נשלח למנויים. ניתן לערוך בחלון זה את עיצוב המייל (לשנות תמונת באנר, להוסיף בלוקים, לשנות צבעי רקעים וכד') באופן גורף (לכלל מיילי ההתראה). מומלץ מאוד שלא לגעת בתכני הטקסט הרשומים בתוך הסוגריים, כולל הסוגריים עצמם.
3.4. רשומים: מתחת לכותרת ההיא, יהיה ערך מספרי המעיד על מספר המנויים הרשומים אצלך במערכת. לחיצה על אייקון זכוכית המגדלת לצד העיפרון (תצוגה ועריכה) תפתח בפניך את הדף עם הטבלה הבא:
מלבד פירוט המידע אודות המשתמשים הרשומים לקורס ועריכת כרטיס המנוי שלהם, ישנן עוד 2 פעולות שניתן לבצע מול המנויים דרך טבלה זו:
⦿ 3.4.1 - IP's: עמודה ובה יופיעו אייקון של X לצד "בלון". לחיצה על הבלון תפתח חלונית חדשה ובה כלל כתובות האייפי איתם נכנס המנוי אל הקורס. לחיצה על ה-X תמחק ותאפס רשומות האייפי של הלקוח. לעיתים לקוח ינסה להכנס לקורס מיותר כתובות IP מאשר הגדרת לו בהגדרות המתקדמות, המערכת בתגובה תחסום גישתו לקורס. במידה וזה פנה אליך אודות הדבר, אז לחיצה על ה-X זו היא הפעולה שצריך לבצע בכדי שזה יוכל להכנס שוב לקורס.
⦿ 3.4.2 - שחזור סיסמא: לחיצה על כפתור שחזור הסיסמא, תשלח אל המנוי שוב את המייל ובו פרטי הכניסה שלו לקורס.
3.5. סטטיסטיקה: בסטטיסטיקות הקורס ניתן לראות פילוח של הפרמטרים הבאים: חלוקת אחוזי פתיחה ממכשירים שונים (מחשב, סלולר, טאבלט), תיעוד כניסה לקורסים על גרף של ימים ושעות (לגלות מתי הכניסות הכי תכופות) וכמות צפיות / כניסות לכל שיעור.
3.6. לוגים: הצגת תיעוד של ההתחברויות לקורס, ניתן לראות שם מאיזה מכשיר נכנסו לקורס (מחשב, סלולאר, טאבלט), כתובת IP, כתובת אימייל, סוג התוכן (שיעור, בונוס, וובינר), שם הקורס והשיעור, מיקום השיעור בקורס, וכמובן תאריך ושעה.


זהו, ניכר שבשלב הזה כל המידע שהנך זקוק לו בכדי לפתוח קורס ולייצרו כהלכה עומדים לרשותך.
בהצלחה!!!
(ולא להתבייש לפנות אלינו במידה ויש שאלות)
** מדריך זה עוסק בצעדים הראשונים במערכת, הדברים הבסיסיים שצריך לדעת ולעשות בכדי ליצור קורס דיגיטלי. המדריך אינו הולך להעמיק בכלל הפונקציות והאלמנטים הקיימים בקורסים הדיגיטליים בשלח מסר, אלא יותר לעסוק בהנגשת סדר הפעולות והאמצעים הקיימים במערכת, בכדי לייצר קורס דיגיטלי בסיסי.

1. פתיחת קורסים חדש: 

1.1. צעד ראשון שיש לבצע לשם פתיחת קורס דיגיטלי - כניסה לסקשן הקורסים הדיגיטאליים. במידה וזה הוא הקורס הראשון שהנך מייצר במערכת, החלון ייראה כך (וכל שצריך לעשות הוא ללחוץ על הכפתור):
במידה וקיים אצלכם כבר קורס שהקמתם במערכת, יש לחות על: "הוסף חדש +" בכדי לייצר קורס חדש במערכת.
1.2. לאחר הלחיצה על כפתור יצירת הקורס, ייפתח הדף ובו מזינים את שם הקורס. יש להזין שם שם כמובן.
1.3. לאחר בחירת שם הקורס, מגיע השלב השלישי והאחרון בעת פתיחת הקורס, והוא קביעת הגדרותיו. חלק מן האלמנטים שבהגדרות יהיו ברורים כעת וחלקם יהיו ברורים בשלב המאוחר יותר. על כל פנים, מגיעים אל החלון הבא:
⦿ 1.3.1.1 - בחירת שם פרטי: כאשר לקוח נרשם אליכם לקורס, נשלחת אליו לאחר ההרשמה (והתשלום) הודעה למייל ובה פרטי ההתחברות שלו לקורס, שהם שם משתמש (מייל של המנוי) וסיסמא ייחודית (המערכת מייצרת לו באופן אוטומאטי בעת רישומו לקורס). לכן חשוב, כי בעת הרישום של הלקוח לקורס, עוד בדף הנחיתה, שיהיה שם שדה שם שהמנוי הנרשם ימלא. ניתן לייצר שדות הן בתוך טופס הרישום והן דרך עריכת השדות ב- הגדרות>כלים>הגדרת שדות. לאחר יצירת השדה, יש לבחורו גם כאן ב-"בחירת שם פרטי".
⦿ 1.3.1.2 - שם הקורס: אותו השדה שאותו מילאת בעת פתיחת הקורס (סעיף 1.2), כאן ניתן לשנות את שם הקורס.
⦿ 1.3.1.3 - תאריך פתיחת הקורס לכל הנרשמים: בהנחה והנך מעוניין כי הקורס שלך ייפתח במועד קבוע, נגיד ולדוגמא - תחילת סמסטר, אז ניתן להזין תאריך תחילת הקורס בשדה זה. אי הזנת תאריך פתיחת קורס יוצרת מצב שהקורס נפתח עבור כל מי ששילם באופן אינדיבידואלי.
⦿ 1.3.1.4 - טקסט לכפתור: בעת כניסת מנויים לקורס שיצרת, אלה ככל הנראה יצטרכו להזין את פרטי ההתחברות שלהם בטופס הכניסה לקורס. בשדה זה ניתן לקבוע מה יהיה רשום ע"ג כפתור הכניסה לקורס. טקסט ברירת המחדל הינו: "כניסה". תצוגה לדבר ניתן לראות למטה בתצוגה המקדימה של טופס הכניסה לקורס.
⦿ 1.3.1.5 - שפת טקסטים כלליים בקורס: כיוצרי קורס, ניתן לקבוע את שפת תוכן הדברים בקורס בשלב עריכת התוכן. אולם, לקורס עצמ
הוסף תגובה
תגובה
שם
פרסם את התגובה
איילת כהן
1/5/2021
בקורס שלי יש רק סרטונים. כל סרטון זה שיעור. לא הבנתי איך אני מעלה את הסרטונים. האם אני חייבת לינק לוימאו או יכולה להעלות את הסרטונים ישירות?
⇧חזור ללמעלה
אנחנו כבר נדאג להתקשר:
© האתר עוצב ונבנה ע"י חברת קומסטאר, כל הזכויות שמורות